15 Kasım 2016 Salı

   Güzel ve çekici olmanın en önemli yollarından biri makyajdır. Miladı insanlık tarihinin başlangıcına kadar dayanan makyaj, günümüzde kadın-erkek ayırt etmeden ve toplumun her kesiminden insanın ihtiyacıdır.  Çoğunlukla keyif verdiği için yapılıyor olsa da, cilt kusurlarını kapatan özelliğiyle de makyaj bir çok insanın hayatında vazgeçilmez bir yer tutar. Bu blogun da ortaya çıkış amacı tam da bu ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır. Blogumda makyaj uygulamalarımı ve yeri geldikçe başarılı bir makyaj için önemli unsurları sizlerle paylaşıyor olacağım.
  
  *
   Bu yazımda, doğru bir makyaj için bilinmesi gereken birkaç ayrıntıya değinmek istiyorum: 
  • Temizlik: Makyaj öncesinde cildin yağ ve makyaj kalıntılarından arındırılmış olması gerekir. Bu amaçla düzenli olarak cilt tipinize uygun iyi bir temizleyici ve tonik kullanıyor olmanızı tavsiye ediyorum.
  • Nem: Cildinize düzenli bir şekilde iyi bir nemlendirici kullanmalısınız. Bu, cildinize canlılık ve parlaklık verirken makyajınıza da daha net bir duruş kazandırır.
  • Cilt uyumu: Fondöten ve baz gibi ürünler cilt tipine uygun olarak seçilmeli. Aksi takdirde ciltte parlama, sivilcelenme ve pullanma gibi sorunlarla karşılaşabiliriz.
  • Uygulama malzemeleri: Sünger ve fırçalar uygulama bölgesine göre seçilmeli; cildi tahriş etmemeleri için kaliteli sünger ve fırça kullanmaya özen gösterilmelidir.
  • Kaliteli ürün seçimi: Kullandığımız ürünlerin cildimize zarar vermemesi için iyi markalar tercih etmeliyiz. "İyi" markadan kastımız sadece pahalı ürünler değildir. Dermatolojik testlerden geçmiş olmasına dikkat etmeliyiz (ki maalesef bu tarz ürünler genelde pahalı oluyorlar :()
FİNAL NOTU: Sıraladığım maddeler hemen hemen her makyaj uygulayıcısının önem verdiği ayrıntılar olsa da ürünlerin uygulama sırası ve tarzı tamamen kişinin yorumuna kalmıştır. Sonuç başarılı olduktan sonra gidilen yolun pek de bir önemi yoktur;) Bugünlük bu kadar...

Elli tonda hoşça kalın:)

5 yorum:

  1. Makyaj adına senden o kadar çok şey öğrendim ki, öğreneceklerim beni fena halde heyecanlandiriyor bu yuzden😍 4 gozle devamini bekliyorum yazilarinin😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can'ım dostum ,daimi desteğin için çok teşekkür ederim🙏🏻😍 Senden bunları duymak beni inanılmaz mutlu etti! Hep söylüyorum yine söyliyeyim iyiki varsınnnn🙏🏻😘😘😘😘

      Sil
  2. Hayırlı olsun 😍 Güzel bir yazı olmuş 😚 Devamını bekliyorum 🤗

    YanıtlaSil
  3. Melihacigim iyi ki varsin seni hic rahat birakmayacagim 💕💕💕

    YanıtlaSil